logo

kolam

Wat zeggen cursisten?

 • "Al 12 jaar had ik rugpijn die ondanks eindeloze bezoeken aan fysio- en manueel therapeuten, chiropractors en osteopaten maar steeds erger werd. Totdat ik 3 jaar geleden op les ging bij Maria. Ontspannen! Niet mijn best doen! Maria heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen leren accepteren en respecteren. Het resultaat: al ruim een jaar geen rugklachten meer, iets wat ik eigenlijk niet meer voor mogelijk hield! Maria's lessen zijn bovendien fijn en inspirerend, een prettig rustpunt in mijn week." (Anneliet, 01-01-2015)

 • "Voor mij was sport een uitlaatklep. Toen door blessures dit niet meer mogelijk was, ben ik op zoek gegaan naar een andere ontspannende activiteit. Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Maria. Vanaf het eerste moment voelde het goed, bijna als een soort thuiskomen. De yoga zelf is heel rustig, geen ingewikkelde oefeningen, geen druk om te presteren. Maar bewust worden van je gevoel, van je adem. Dan pas merk je hoe druk het is in je hoofd na een lange dag werken. Het gevoel nadien is dat van een diepe ontspanning. Voor mij is yoga op woensdagavond bij Maria heel veel gaan betekenen. Het is een rustpunt in de week geworden. Het maakt dat ik me bewuster ben geworden van wat ik voel, bewuster leef en me beter kan ontspannen. Ook tijdens mijn werk en dagelijkse bezigheden. Met haar warmte en aandacht maakt Maria echt het verschil. Een aanrader." (Annelieke, 31-12-2014)

 • "Toen ik vijf jaar geleden het vermoeden kreeg dat yoga mij wel eens zou kunnen helpen bij het vinden van meer ontspanning in mijn leven, heb ik me breed georiënteerd. Ik heb uiteindelijk bij een handvol verschillende aanbieders proeflessen gevolgd, maar er was er niet één die me zo aansprak als die van Maria. Inmiddels is yoga een niet weg te denken deel van mijn leven geworden en ik beoefen het ook buiten de lessen. Het wijst me op zachte wijze iedere keer de weg naar een manier van leven waar ik me beter bij voel." (Michiel)

 • "Ik hou heel erg van de nadruk op het meditatieve die jij legt. Ik heb dat bij geen enkele andere yogadocent zo ervaren als bij jou. Voor mij is het een wekelijkse onderhoudsbeurt, wekelijks contact met mijn eigen bron. […] Jouw toewijding, liefde en commitment aan het in waarheid willen leven is voor mij heel erg voelbaar in elke les die je geeft. En daarmee creëer je een veld van mensen die dat ook zoeken, willen, verlangen en in dat veld zijn ervaar ik als een enorme steun." (Annemiek)

 • "Yoga is voor mij een plek waar ik volledig mezelf mag zijn, er niks van me verwacht wordt en waar ik de rust vind die ik nodig heb." (Eva1)

 • "Ik geniet enorm van de eenvoud en de vertraging. De langzame bewegingen. Ik word me bewuster van mijn lijf. Het hoofd komt meer tot rust. Voel meer verbinding tussen lichaam en geest. Bijna altijd een warm bad!" (Maarten)

 • "Yoga heeft invloed op alles wat of wie ik ben […] Ik verwonder me iedere keer weer hoe yoga als een spiegel voor mij werkt. Hoe mijn lichaam mij keer op keer weer de feedback geeft die ik nodig heb […] Dat yoga deze impact op mijn leven heeft, heeft ook zeker te maken met dat jij de persoon bent die les geeft. Jij kan alle ervaringen van iedereen op maat 'vertalen'." (Hanneke)

 • "Ik kan de yoga bij jou niet vergelijken met andere yoga, want ik heb geen andere ervaring […] Mijn verwachting dat yoga mij zou helpen met ontspannen, is helemaal uitgekomen. Dit is echter maar een fractie van wat jij biedt. Jij maakt yoga persoonlijk voor mij […] Voor mij ben je niet een yogadocent die les geeft als werk, maar je wilt mensen echt iets geven waar je zelf gepassioneerd over bent. Door jouw yogalessen ben ik beter voor mezelf gaan zorgen." (Erna)

 • "Yoga bij Maria heeft mij veel gebracht, niet alleen dat ene uur in de week waar ik naar uitkijk. Het is ook dat je je bewust wordt van jezelf in de wereld om je heen. […] Ik heb ook andere yogacursussen gedaan, maar ik kan het nergens mee vergelijken. Het ging er vaak om oefeningen zo goed mogelijk te doen. […]. Dat is hier juist niet zo, dat is niet belangrijk. Het is een uur voor jezelf en in jezelf. Door Maria’s stem word je heel rustig door de oefening geleid om te voelen wat er gebeurt. Ik kan het iedereen aanraden!" (Martine)

 • "Door de yogalessen van Maria heb ik geleerd om goed naar mijn lichaam te luisteren, signalen op te pikken en daardoor mijn grenzen beter aan te geven. Door deze bewustwording voel ik mij rustiger en beter bij mezelf. De wekelijkse yogalessen zijn voor mij een soort 'onderhoud' om me prettiger te voelen in het dagelijks leven." (Titia)

 • "De beste omschrijving wat jouw yoga met mij doet komt van mijn vriendin. Haar conclusie na een paar yoga lessen was, dat ik dan zo letterlijk opgeruimd en licht aan voel. Zo ervaar ik dat zelf ook. Door de yoga lijken allerlei beslommeringen en stress van me af te vallen en is het naderhand niet meer aanwezig of plotseling erg minder belangrijk geworden. Kortom jouw yoga vind ik een aanbeveling en erg fijn." (Luuk)

 • "Als ik op zoek ga naar een nieuwe yogaschool ga ik altijd wat proeflessen af om de sfeer te voelen. Zo kwam ik 7 jaar geleden bij jou terecht. De sfeer is warm en straalt heel veel rust uit. Als ik tegenwoordig binnenkom iedere dinsdagavond, gaat de knop gelijk om. Dat wat jouw yoga lessen zo bijzonder voor mij maakt is de betrokkenheid en persoonlijke aandacht die je naar iedereen uit." (Eva2)

 • "Yoga is voor mij een ontdekkingsreis opzoek naar mijzelf. Met obstakels van gevoelens en gedachten onderweg leer ik mezelf steeds beter kennen en kom ik dichterbij mezelf. Ik geniet niet alleen van de energie en kracht die ik door de Yoga krijg, maar ook van de reis daar naar toe." (Anita)

.......................................................

 

 

Tel. 050 - 527 64 82

E-mail: info@yogalesgroningen.nl

 

AGENDA & NIEUWS

 • Proefles: op maandag 15 januari (week 3) van 19.00-20.00 uur.
 • Cursussen: starten vanaf maandag 22 januari (week 4).
 • Zowel voor de proeflessen als voor de cursussen graag vooraf aanmelden, telefonisch of via e-mail!