logo

yoga

Groepen

Ik geef les in verschillende niveaugroepen. Sommige zijn bedoeld voor mensen zonder enige yoga-ervaring. Andere voor cursisten die al langere tijd met yoga bezig zijn. Als je eraan toe bent, kun je na verloop van tijd doorschuiven naar een volgende groep. Als je twijfelt welke groep voor jou het meest geschikt is, neem dan even contact met mij op.

Basisgroep 1

Basisgroep 1 is bedoeld voor iedereen die yoga wil doen als manier om je te leren ontspannen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Je leert alle oefeningen stap voor stap aan. Zo ervaar je aan den lijve wat yoga kan betekenen voor jouw gezondheid en innerlijke rust. Deze groep start drie keer per jaar.(Zie Lestijden en kosten)

Basisgroep 2

Dit kun je zien als een vervolg op basisgroep 1. Hij is bestemd voor mensen die al enige ervaring hebben met yoga. In elke les staat een bepaald thema centraal, bijvoorbeeld ‘openheid’ of ‘ruimte’. In deze groep komt onze innerlijke beleving meer naar voren. Wat gebeurt er met je tijdens de les? Wat roept het thema en de fysieke beleving bij je op? De nadruk op innerlijke beleving kan je helpen om jezelf meer als één geheel te ervaren. (Zie Lestijden en kosten)

Verdiepingsgroep

De verdiepingsgroepen zijn bedoeld voor mensen die al langere tijd yogalessen hebben gevolgd. De lessen duren anderhalf in plaats van één uur. In deze groep is veel ruimte en aandacht voor dieper voelen en innerlijke beleving. Regelmatig komen daarbij persoonlijke ervaringen, gevoelens of oud verdriet uit ieders leven naar boven. Dat is soms lastig maar het kan tegelijk ook heel waardevol en helend zijn. Na afloop is er tijd om de ervaringen te bespreken. Zo kan de relatie met jezelf groeien en kan yoga een grotere invloed in je leven krijgen.(Zie Lestijden en kosten)

Raja-Yogagroep

Ook deze groep is bestemd voor mensen die al langere tijd yogalessen hebben gevolgd. In deze groep werken we met de acht stappen van Patanjali. De Indiase filosoof Patanjali wordt wel gezien als de ‘vader van de yoga’. Volgens de overlevering leefde hij ca. 200 jaar v. Chr. Zijn leer – de Raja of Ashtanga yoga - omvat acht stappen of leefregels voor een harmonieus leven. We werken met deze stappen ‘van ‘buiten naar binnen’, zoals de relatie met de wereld om je heen, de relatie met je binnenwereld, fysieke ervaring, etc. Je leert op deze manier een ander centrum in jezelf ervaren. Niet je denken, maar je innerlijke kern staat op de voorgrond. Het ervaren van deze kern en ermee vertrouwd raken geeft je innerlijk rust en mentale ontspanning. (Zie Lestijden en kosten)

.......................................................

 

 

Tel. 050 - 527 64 82

E-mail: info@yogalesgroningen.nl

 

AGENDA & NIEUWS

  • Cursussen: starten vanaf maandag 13 mei (week 20).
  • Zowel voor de proeflessen als voor de cursussen graag vooraf aanmelden, telefonisch of via e-mail!