logo

  • cursisten
  • cursisten
  • cursisten

Hoe geef ik les?

Als yogadocent leg ik de nadruk op voelen, ontspannen en beleven. Samengevat noem ik het zelf ‘voelende aandacht’. Dat element vind ik belangrijker dan het aanleren en perfectioneren van bepaalde yogahoudingen, zoals dat gebeurt in meer dynamische vormen van yoga. Tijdens mijn lessen leer je spanningen in je lichaam beter te voelen, te herkennen. Je word je er meer bewust van. Die bewustwording is nodig om spanningen te kunnen loslaten.

In de basisgroepen komen vaak mensen die door hun werk of leefstijl veel ‘in hun hoofd’ zitten en minder 'in hun lichaam'. In de eerste lessen ligt er daarom een belangrijk accent op 'aarden', op contact leren maken met je eigen lichaam. Bijvoorbeeld door buik- en bekkenoefeningen. In de vervolglessen leren we gedetailleerder voelen, en dieper ontspannen. De houdingen en oefeningen zijn eenvoudig en worden langzaam en met aandacht uitgevoerd. Tijdens deze oefeningen komt in ons lichaam meer ruimte vrij voor onze adem. Juist dit samenspel van aandacht, adem en beweging maakt dat we uiteindelijk op verschillende niveaus kunnen ontspannen, fysiek en mentaal. Langs deze weg ontwikkelen we een sterkere verbinding met ons gevoel en met de beleving van ons eigen lichaam. En op deze manier leren we onszelf beter kennen. Dat is de kern van de cursus.

In mijn lessen volg ik de Universele Yoga, zoals ik mij die tijdens mijn opleiding eigen heb gemaakt. Deze vorm werd in de jaren ’90 ontwikkeld door mijn vroegere leraar Anandajay. Het is een synthese van verschillende yogastijlen, zoals o.a. hatha yoga, meditatieve yoga, mantra-yoga, bhakti yoga en raja yoga. Universeel in de betekenis dat “wezenlijkheid voor iedereen, altijd en overal onvoorwaardelijk toegankelijk is“.

yogazaal

Praktisch

Voor de yogalessen hoef je geen speciale yogakleding te kopen. Iedere gemakkelijk zittende kleding die niet knelt is goed. In de kleedkamer kun je je voor en na de les omkleden. In het centrum zijn yogamatjes aanwezig. Neem wel zelf een badlaken of grote handdoek mee voor over jouw matje. En een paar schone, lichtgekleurde sokken. (Dit i.v.m. de witte vloerbedekking; donkere sokken kunnen daarop afgeven).

.......................................................

 

 

Tel. 050 - 527 64 82

E-mail: info@yogalesgroningen.nl

 

AGENDA & NIEUWS

  • Nieuwe cursussen (12 weken) starten vanaf maandag 20 januari 2020.
  • Klankzegening uit de Himalaya's. Open je hart voor de helende energie van klankschalen en mantrazang. Donderdag 27 februari, 19.00-20.15 uur. Kosten € 10,- .Graag vooraf aanmelden! Tel. 06 1109 3287 of 050-527 6482
  • Workshop Yoga Nidra door Hanneke Kelder, op zondag 1 maart 2020, van 10.30-12.00 uur. .Tel. 06-54781690 en www.inyogagroningen.nl.
  • De lessen op vrijdag worden gegeven door Hanneke Kelder. Dit zijn Yoga Nidra lessen. Instromen is mogelijk. Meer informatie en tarieven: Tel. 06-54781690 en www.inyogagroningen.nl.